Speciality mode: Food Quality Control

Chemistry - I degree

CHEMISTRY

course of study

2025 – 2028

specialisation

Food quality control

type of study

First cycle / Bachelor’s study

mode of study

full-time study

profile

Academic

 

SPECIALIZATION MODULE - compulsory subjects for specializations

Food quality control

subject

semester

lecture

auditorium

laboratory

TOTAL

E/P

ECTS

Statistics and chemometrics in chemical analytics – lecture

Statistics and chemometrics in chemical analytics – auditorium

Statistics and chemometrics in chemical analytics – laboratory

2

30

 

 

15

 

 

 

 

15

30

 

15

 

15

P

 

P

 

P

2

 

2

 

2

Fundamentals of human nutrition

30

 

 

30

P

2

Dietetics

3

30

 

 

30

P

2

Toxins in food and risk assessment

30

 

 

30

P

2

Food chemistry – lecture

Food chemistry – laboratory

4

30

 

 

45

30

45

E

P

3

3

Carbohydrates – a basic component of nutrition

30

 

 

30

P

2

Toxicology

15

 

 

15

P

1

Food additives

5

15

 

 

15

P

1

Food processing

30

 

 

30

E

2

Protection of the stored food

15

 

 

15

P

1

Food analysis – lecture

Food analysis – laboratory

30

 

 

45

30

45

E

P

2

5

Advanced chemical analysis in food safety – lecture

Advanced chemical analysis in food safety – laboratory

15

 

 

 

45

15

 

45

P

 

P

1

 

2

Microbiology – lecture

Microbiology – laboratory

30

 

 

30

30

30

E

P

3

2

Fundamentals of enzymology – lecture

Fundamentals of enzymology – laboratory

30

 

 

30

30

30

P

P

2

2

Sports nutrition

30

 

 

30

P

2

Food biotechnology – lecture

Food biotechnology –laboratory

6

15

 

 

30

15

30

E

P

2

2

Food quality control

15

 

 

15

P

1

 

Attachment Size
en-2025-2026-letni-podstawy-zywienia-czlowieka-wyklad.pdf 214.5 KB
en-2025-2026-letni-statystyka-i-chemometria-w-analityce-chemicznej-cw-audytoryjne-1.pdf 223.37 KB
en-2025-2026-letni-statystyka-i-chemometria-w-analityce-chemicznej-cw-laboratoryjne-1.pdf 223.53 KB
en-2025-2026-letni-statystyka-i-chemometria-w-analityce-chemicznej-wyklad-1.pdf 223.39 KB
en-2026-2027-letni-chemia-zywnosci-cw-laboratoryjne.pdf 232.11 KB
en-2026-2027-letni-chemia-zywnosci-wyklad.pdf 232.15 KB
en-2026-2027-letni-toksykologia-wyklad.pdf 213.77 KB
en-2026-2027-letni-weglowodany-podstawowy-skladnik-zywienia-wyklad.pdf 214.24 KB
en-2026-2027-zimowy-dietetyka-wyklad.pdf 214.96 KB
en-2026-2027-zimowy-toksyny-w-zywnosci-i-ocena-ryzyka-wyklad.pdf 199.59 KB
en-2027-2028-letni-biotechnologia-zywnosci-cw-laboratoryjne.pdf 218.62 KB
en-2027-2028-letni-biotechnologia-zywnosci-wyklad.pdf 218.94 KB
en-2027-2028-letni-kontrola-jakosci-zywnosci-wyklad.pdf 215.28 KB
en-2027-2028-zimowy-analiza-zywnosci-cw-laboratoryjne.pdf 216.72 KB
en-2027-2028-zimowy-analiza-zywnosci-wyklad.pdf 216.36 KB
en-2027-2028-zimowy-dodatki-do-zywnosci-wyklad.pdf 234.72 KB
en-2027-2028-zimowy-mikrobiologia-cw-laboratoryjne-1.pdf 217.01 KB
en-2027-2028-zimowy-mikrobiologia-wyklad-1.pdf 217.64 KB
en-2027-2028-zimowy-ochrona-przechowywanej-zywnosci-wyklad.pdf 215.28 KB
en-2027-2028-zimowy-podstawy-enzymologii-cw-laboratoryjne-1.pdf 218.28 KB
en-2027-2028-zimowy-podstawy-enzymologii-wyklad-1.pdf 219.49 KB
en-2027-2028-zimowy-przetworstwo-zywnosci-wyklad.pdf 215.04 KB
en-2027-2028-zimowy-zaawansowana-analityka-chemiczna-w-bezpieczenstwie-zywnosci-cw-laboratoryjne.pdf 201.36 KB
en-2027-2028-zimowy-zaawansowana-analityka-chemiczna-w-bezpieczenstwie-zywnosci-wyklad.pdf 201.85 KB
en-2027-2028-zimowy-zywienie-w-sporcie-wyklad.pdf 214.71 KB
View changelog

Submitted on Tuesday, 23. September 2025 - 14:26 by Andrzej Nowacki Changed on Wednesday, 8. October 2025 - 19:08 by Andrzej Nowacki